München High End 2019

Kirjoittanut | 18.5.2019

9.-12.5.2019 vietettiin maailman suurimpia ja tärkeimpiä alan messuja.

Tänä vuonna tuntui siltä että messuilla oli näytteilleasettajia ehkäpä enemmän kuin ikinä, ja kävijöitä kuluttaja-päivinä pe-su erittäin hyvin.

Huippukohta Sound Factor tiimille oli päästä näkemään ja kuulemaan Franco Serblin uutuus, Accordo Essence, 3-tie lattiamalli, jota alkaa tehtaalta saamaan syyskuussa 2019. Franco Serblin oli vuokrannut tapausta varten eräästä viihtyisästä, verrattain pienestä hotellista, jossa tietenkin italialainen talon ravintola, suuren kabinetin, jossa olivat onnistuneet tyylikkyyden ja viihtyisyyden ohella soinnillisesti poikkeuksellisen hyvin.

Franco Serblin Accordo Essence maailman ensi-illan kynnyksellä-
Accordo Essence esittelyssä oli käytössä järeämmän pään Accuphase laitteisto,
Laboratorium Yter kaapelit, jota myös kaiuttimien sisäjohdotuksena käytettään, sekä yksi pari Laboratorium Yter diffuusoreja. Muuta erillistä akustointia ei oltu tilaisuutta varten tuotu, eikä tullut missään musiikkinäytteessä oloa että olisi ollut tarvettakaan. Toisto oli väkevästi puhuttelevan puolella, äärimäisen sävyrikasta, suorastaan värikästä, ilman minkäänlaista värittyneisyyttä! Aivan erinomainen uutuus, ja nyt odotus on kova, että syksyllä päästään esittämään näitä myös Suomen markkinoille
.

Sitten siirryttiin itse M.O.C. messuille…

Kuzman osasto oli ensimmäinen, ja tulihan sitä käytyä siellä jutulla useammankin kerran. Kuvassa massiivinen Kuzma XL AirLine -tangentiaalivarrella ja pari musiikin- ja elämästä nauttimisen ystävää.

Kuzma uutuudet oli 2 eri kokoista vaimennusalustaa, joista on mittaustulokset ja kaikki. Pienempi (kuvassa) oleva Kuzma Platis 54 svh.2300€ ja suurempi Platis 65 svh.2800€
Penaudion osastolla paikalla luonnollisesti myös pääsuunnittelija Sami Penttilä – Suomi
Penaudion soittohuoneessa oli Atoll 200-sarjan elektroniikkaa,
sekä Penaudio 6.6CX uutuus.
Atoll CD svh.1300€, vahvistin 1600€, ja Penaudiot 1995€. Viihdyttävää, ilmavaa, tarkkaa mutta varsin livemäisen vaikutelman tarjoileva kattaus.
Mitro ja Sami, tunteneet toisensa vuodesta 2001,
kaupallinen yhteistyö alkoi vuonna 2005…
Kii Audio oli tuonut paikalle luonnollisesti Three BXT -järjestelmänsä.

Kii Audio on omalla tavallaan mullistanut hifin. Täysaktiivikaiutin, joka mahdollistaa lyhimmän signaalitien, on helppo ratkaisu jonka äärellä luottaa kuulemaansa. Kii ei lisää eikä peittele, tarjoilee esityksen niillä mausteilla joita siinä on tarkoitettu olevan.

Kii Three kirjoittajan suosikkivärisenä.
ATC Loudspeakers soitti tänä vuonna SCM100SLA Limited -aktiivikaiuttimia, ja sointi oli tässäkin sen tasoista että allekirjoittanut voisi jäädä eläkkeelle kuuntelemaan musiikkia!
Innuos musiikkiserveri firman demo oli sellainen, joka jokaisen ”bitit on bittejä”-slogania digitoiston yhteydessä toistavan henkilön olisi ollut syytä päästä kuulemaan: Gryphonin-, DACin sisältävään järeään -integroituun, oli kytketty Innuos musiikkiservereitä samalla USB-kaapelilla, joka vaihdettiin tietyn tasoisesta Innuos serveristä seuraavaan. Oli kyllä juuri sellainen demo johon olisi kaikki skeptikot pitänyt saada paikalle. Vaikken ole mitenkään 100%:sti B&W soundin ystävä, tässä demossa kuuli selkeästi että vaihdettaessa pykälää parempaan, tuli jousien sointiin enemmän harmonian tuomaa kauneutta, kokoa, ja perkussio-soittimien ympärille transienttien selkeyttä ja ikäänkuin enemmän aikaa kuulla asioita mitä levyllä on iskuäänien ennen&jälkeen, ja toisto oli kokonaisvaltaisempaa ja uskottavampaa. Jep, ”ennen iskuääntä” kuulostaa tälleen paperilla sanottuna hassulta, mutta nämä on sellaisia kokemisen arvoisia asioita.
Pyydä Innuos -hinnasto: info at soundfactor.fi
Vicoustic osastolla Sound Factor tiimi sai erinomaista portviiniä sekä täydellisen tuote-esittelyn. Esillä oli uusia akustiikkaelementtimalleja, uusia tapoja kiinnittää, sekä siirreltäviä paneleja, että sisustuksellisia, printattavia koko seinän peittäväksi tarkoitettuna ratkaisuja.
Tällaisia taitaa olla tulossa demottavaksi myös Sound Factor myymälään…
Spatial Audio M8 sai torstaina 9.5. Image Hifin 1-palkinnon kaiutinkategoriassa. Tämän kuvan ottamisen jälkeen oli pieni vehnäoluttarjoilu.
Sound Factoriin tulee lähiviikkoina Spatial Audion
uudistetut 12″ ja 15″ mallit. Niistä lisää pian!
Avantgarde Acoustic huone on aina lähes tupaten täynnä. ollen joka vuosi yksi suosituimmista, ja jossa musiikki soi realistella dynamiikalla, koska se on niillä mahdollista!
Esittelyssä tänä vuonna oli uusi malli UnoFinoXD (17990€/pari) sekä
näyttävän suuret DuoMezzoXD:t (46890€ pari).
Amphionin osastolla oli hieno kohtaaminen, kun legendaarisen Profel -aktiivikaiutinvalmistajan professori Aarno Salokorpi kävi tervehtimässä
Amphionin Anssi Hyvöstä.
Kuulimme pitkästä aikaa lippulaivamalli Krypton3:t, ja toisto vakuutti.
Iloita voi myös siitä että ovat onnistuneet pitämään hintatason, mitä ei monista muista valmistajista voi sanoa. Eli voitontavoittelu on toisilla firmoilla ihan omalla levelillä.

AirTight osastolla oli näytillä tuotantoon uudistuneena palannut järeä ATM-2Plus pääte. 70W/ch tarjoileva KT88PP ajelee hyvin vaikka elektrostaatteja. AirTight toisto on sävyrikasta, mutta pitää asiat kontrollissa, kaiutinlinjan takana, tehden siinä myös hienosti tila-asioita, ”pullauttamatta” äänikuvaa syliin kuten jotkut putkipelit.
Trafomatic Audio Experience Two mkII oli näytillä hehkuvan punaisessa asussa. Trafomatic -vahvistimia saa kaikilla RAL -kartan väreillä, 250euron lisämaksusta.
Vakiopinnat ovat musta ja valkoinen. Tämä erinomainen integroitu on koeponnistettavissa Sound Factor -myymälässä pysyvästi. Vakio pääteputket ovat EH Gold 300B:t
mutta halutessasi kysy KR Audio, Elrog tai EML -putkia,
sillä myös kaikkia niitä pystytään toimittamaan.
Sound Factor testasi messuilla amerikkalaisia Abyss -kuulokkeita, ja niitä saakin nyt tilata. Alkaen malli Diana on hinnaltaan 2990€, ja sointi oli hieno! Tehtiin positiivinen källi: laitettiin Tero Lindbergin uutukainen heidän standin striimeri-softaan suosikiksi!
Genelec veti messukansaa oikeista naruista, järjestämällä todella taitavan ja musikaalisen sourcen: Petteri Sariola, maailman luokan finger-style kitarataiteilija esitti omia versioita tunnetuista kappaleista,
kuten tässä kuvan ottamisen hetkellä Gerge Michaeilin ”WakeMeUp -before You GoGo”
EAR Yoshino Phonobox -sarja on korvannut pitkään tuotannossa olleen EAR834P:n. Uutuudessa ei enää ole EAR834P:n tavoin transistori-sisäänmenoa,
vaan se on täysin putkitoiminen, ja siihen käy hehkujännite-dippi-kytkimen kautta venäläinen erittäin linearinen 13D16 ja ECC83, jolloin keskialue tuo edeltäjämallin tapaisen romanttisuuteen kallellaan olevan keskialueen. originaali-putkilla sanoo suunnittelija Tim de Paravicini tämän olevan kaikilta osin edeltäjämallia edellä. Eli nyt on bassokin kuosissa paremmin kuin EAR834P:llä, mitä tarkkakorvaisimmat aiemmin ovat hieman kritisoineet, tai sitten suoraan valinneet EAR88PB:n, joka on edelleen se huipputason stand alone phono-aste EAR-Yoshinolta
.
Tässä EAR Phonobox sisältä.
Hinnat:
Phonobox MM black 1350€,
Phonobox Signature MM/MC black 1550€,
Phonobox Deluxe 2150€

Kaikkia malleja saa samaan hintaan sekä Volume-säädön kanssa,
että ilman sitä.
Ja tässä EAR Yoshinon vakuuttava tapa tehdä markkinointia. EAR tuotteita on käytetty myös erittäin tunnettujen artistien levyjen valmistusprosessissa.

EAR Yoshino osastolla oli Lyn Stanley, joka lauloi jazzbändinsä kanssa tehdyn suorakaiverrus-LP:n päälle unisonossa. Erittäin haastavaa, siinä kun kuuluu aivan pienemmätkin eriaikaisuudet ja epäpuhtaudet. Levy oli todella tehty kokonaan suorana, eli biisien välissä oli nuotit vaihdettu telineellä ja taas jatkettu. Jos olisi yksikin virhe tullut, olisi levy mennyt alusta asti uusiksi. Tässä mallia tämän päivän muusikoille, harjoitella kannattaa enemmän, ja luottaa vähemmän Autotuneen yms. ProToolsin ihmeelliseen maailmaan.
David Bowie pianossa, oli kyllä monipuolinen artisti hänki
n!
Kondo Audio Note oli yhdessä Kawero -kaiutinvalmistajan kanssa toteuttanut häkellyttävän tyylikkään osaston, ja olihan sinne pakko mennä kaverikuvaan suunnittelijoiden kanssa. Kondon tuotteista Sound Factor on myynyt pääasiassa kaapeleita, mutta jokunen esivahvistinkin on tullut myytyä.
Suomalainen studiotekniikkaa ja jopa Cembaloa tilauksesta valmistava Jonte Knif on perustanut teollisen-muotoilija Janne Raumanin kanssa KnifRauman -nimeä kantavan yrityksen, ja olivat aloittamassa maailmanvalloitusta Hifi Deluxe varjomessuilla. Jonte oli juuri ehtinyt saada valmiiksi 845PP monopäätteet, jotka painavat tehoa 70W kanavaan ja esiasteputken kytkennän voi valita triode / ul -väliltä. Sointi oli koko HifiDeluxe -messujen tasapainoisin, ja kuunteluun innostavin.
Ei toisinsanoen olisi tehnyt mieli poistua huoneesta lainkaan-

KnifRauman päätteet ja kaiuttimet saapuvat viikon sisällä Sound Factor myymälään demoon
!
Sound Factor solmi maahantuontisopimuksen ranskalainen Atoll Electronique -tehtaan kanssa. Esimmäinen kuorma saapuu kesän alkupuolella. Mallisto on mukavan laaja, ja saadaan ”lähtötasoa” hinnan suhteen alemmas,
mikä on mukava asiakaslähtöinen parannus palveluumme.
Sound Factorissa on torvikaiuttimia, perinteisiä dynaamisia kotelokaiuttimia, dipolikaiuttimia, niin miksei myös pallon muotoisia design-kaiuttimia, jotka tässä tapauksessa ovat myös äärimmäisen suorituskykyisiä,
ja omaavat huonekalibrointia yms.?
Asioista on sovittu, ja tilanteen mukaan tod.näk. edetään syksyn alussa kun uusi sesonki on alkamassa.
Alkaenmallit 550€ parilta, jalustat 250€ pari.
Sokerina pohjalla Living Voice R80 ”prototyyppi”, joka ei kyllä pinnaltaan todellakaan näyttänyt protolta, vaan kiiltolakattu Ebony oli kuin veistos. Hinnasta ei vielä tietoa.
Messujen paras setti ylivoimasesti oli jälleen Living Voicen kattaus. Oopperamusiikkia suht. realistisilla kuunteluvoimakkuuksilla, ilman minkäänlaista klippi-efektiä korvissa…
Voi veljet, on se hyvä että on unelmia ihmisille!