Sound Factor jälleen mukana HifiExpo -tapahtumassa 14.-16.9.2018

Kirjoittanut | 9.8.2018

Sound Factorilla on suuri kunnia päästä osallistumaan audio-alan nerona laajalti pidettävän
Jonte Knifin ja hänen yhtiökumppanin Janne Raumanin perustaman Knif Rauman -yrityksen
ensimmäisen tuotteen lanseeraukseen!

Se tapahtuu Helsingin Hifiexpossa 14.-16.9.


Knif Rauman Nº1

Knif Audion perustaja Jonte Knif ja teollinen muotoilija Janne Rauman ovat yhdistäneet voimansa.

Uuden yrityksen ensimmäinen tuote on Hifi-messuilla julkaistava kaiutin, jossa ei ole tingitty elektroakustisesta suunnittelusta, materiaaleista tai designista.

Kaiutin on symmetrisellä elementtisijoittelulla varustettu puoliaktiivinen kolmitie, jossa diskanttina on erikoisversio RAALin parhaasta nauhadiskantista. Se on asennettu valettuun metallisuuntaimeen yhdessä SEASin magnesiumkartioisten keskiäänisten kanssa. Kotelon etupinnan voimakkaasti pyöristetty muoto takaa poikkeuksellisen vähäiset diffraktiot ja hallitun suuntaavuuden. Kaikki elementit on kohdistettu akustisesti samalle etäisyydelle kuulijasta. Basson ja keskiäänisen välinen aktiivinen jako on vaihelineaarinen.
Bassoelementtien kuormitus on toteutettu passiivielementeillä. Keskiäänisten takana on käänteiset torvet, jotka vaimentavat takasäteilyn. Runsaan sisäisen tuennan ansiosta kotelo on värähtelemätön. Nauhaelementin epäedullisen tiukka pystytason suuntakuvio on levennetty akustisilla linsseillä.
Kokonaisuuteen kuuluu erillinen aktiivinen jakosuodin, joka jakaa signaalin bassojen ja muun alueen välillä sekä muokkaa vasteita. Jakosuotimessa on bassojen tasonsäätö ja kaksialueinen parametrinen bassokorjain. Kytkentä on toteutettu diskreeteillä A-luokan operaatiovahvistimilla ja Elman kiertokytkimillä. Se perustuu samaan topologiaan kuin Knif Audion masterointitaajuuskorjain Eksa.”

Tekniset tiedot:
Kotelon materiaalit massiivipuu viilutettu mdf-levy ja metallivalu
K,L,S 168 cm, 43 cm, 60 cm
Passiiviosan impedanssi 4 Ω
Passiiviosan herkkyys 92 dB/2,83 V
Taajuusvaste, -3dB pisteet 25 Hz ja 40 kHz